KaeruBird 2009.10.01. 22:29

New year story!

New year story

Sirius bebújt Zsófi ágya alá, hogy meglepje. Az volt a terve, hogy éjfélkor kiugrik az ágy alól és együtt ünnepel Zsófival. Arra az apróságra nem számított, hogy Dóri és Timi is ott lesznek! Akkor kezdte érezni e tény súlyát, mikor a három jó barát ledobta magát az ágyra. Siriusnak ez mellbevágó élmény volt. Timi megjegyezte:

        Ez az ágy mindig ilyen kemény volt? – (fúj),

de nem vettek tudomást a hangos nyögésekről, amik alulról nyögtek. Zsófiék házában ugyanis volt 1 kopogó szellem, a lengyel származású Sikítsz Habenyitsz, aki nem a jó modoráról volt híres, hanem a lekváros palacsintájáról. Mellesleg azért volt kopogószellem, mert kopogott a szeme az éhségtől és szellentett is. Szóval alfaja szerint szemkopogó szellent volt. Olykor meglovagolta Sirius ottfelejtett motorját, az édes, kedves NAGY VÖRÖS VAD WÁÁ-t.

        Tyű! – szörnyülködött Sirius az ágy alatt.

        Pofa be. – mondta Milki, a macska.

Sirius nem értette, hogy tud egy macska beszélni, de aztán rájött. Mi azóta se tudjuk.

Zsófiék benyomták a lejátszóba a DISCOSOPHIA legújabb lemezét és vad táncba kezdtek. Hamarosan csatlakozott Zsófi nővére, Orsi. Neki az eredeti neve Orsó, csak Orsinak becézik. Ő szerepel a Csipkerózsika mesében is, tehát éppoly híres, mint Sirius és Zsófi. És Dóri! És Timi. Meg a többiek, akik erre az epizódra nem kaptak szerződést. Ha-ha.

Zsófi leült átkölteni az ismert slágert, melynek címe: Fogd a kezem, édes. Jó nagyot merített az ihletből és a halászléből. Halászlevet nem gyakran evett Zsófi, mert nem bírta, ha az étele előtte vergődött, és hősi halált. Pedig! Nagyon nehezen készült a halászlé! Sehogy sem akart megfőni a halász! Zsengi azt tanácsolta, csináljanak vega változatot.

        Azt hogy kell? – kérdezte Dóri.

        Nagyon egyszerű. – torkolta le Dórit, aki gyorsan bevett egy Strepsilst. – Megkéred a halakat, hogy pókerezzenek, megkeresed az ászt, és megfőzöd. Kész a hal-ász leves!

        Zsengiális. – nyögte Timi és inkább táncolt tovább.

Persze az inkák nem örültek, hogy valaki inkább, mint ők, de elfelejtették az incidenst megtorolni, tekintve, hogy ki voltak halva. Asszem Dóri nem volt Té és tova, sem he és zitált. Sokkal inkább (jaj, szegény inkák kikelnek a sírjukból) (ha van nekik). Mu-tivált.

        Motivált, te idióta. – említette meg Zsófi.  De nem Té Ved(le)ttem.

Dóri áriába kezdett!

        Mm! Te édes Mm! Mm!

Kitáncolt erre az egyszerű dallamra a Moszkva térig. Ott elvitte egy Villamus. Szerencsére éjfélre visszahozta. Timi koccintott, Zsófi koccantott, Dóri biccentett, Sirius kettyintett.

Zsófival. Már elég sokszor. De most megint.

        Ez ám a Szilveszter! Imádom a Szilvesztert! – nyögte Zsófi.

        Engem Siriusnak hívnak… – felelt Sirius.

by KaeruBird

A bejegyzés trackback címe:

https://epicon.blog.hu/api/trackback/id/tr691421825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása